Een Scandinavisch interieur kenmerkt zich door lichte of natuurlijke kleuren, natuurlijke materialen en stijlvolle meubels. De strakke, ronde lijnen geven bovendien een minimalistische, maar zachte uitstraling. Donkere tafelpoten of een zwart, metalen meubel kunnen een stoerder tintje aan het geheel geven. Maar wat voor vloer past bij de Scandi-stijl? In dit artikel bieden we inspiratie voor je vloer.

Houten vloer

Een echte houten vloer of vloer die van hout lijkt, zoals laminaat en PVC passen bij de natuurlijke aspecten die naar binnen worden gehaald bij het Scandinavische interieur. Bij keuze voor een houten vloer, is het aan te raden om voor een lichte, natuurlijke tint te gaan. Hierbij kunt u de planken recht of in visgraatpatroon neerleggen. Laminaat en PVC zijn vaak goedkopere opties dan houten vloeren. Een houten vloer heeft echter weer andere voordelen. Meer informatie over houten vloeren vind je hier

Gietvloer

Voor een rustige, minimalistische look, kun je ook gaan voor een gietvloer. Hierin bestaan ook verschillende keuzes, zoals een epoxy- of PU-gietvloer, een minerale of betonnen gietvloer. Op het eerste gezicht verschillen de materialen niet veel van elkaar, maar ieder heeft z’n voor-  en nadelen. 

 

Epoxygietvloer

Een epoxygietvloer is bijvoorbeeld een hoogglans toplaag of een antisliplaag. Hij wordt vaak toegepast in bedrijfsruimtes om zijn kracht om zware belasting aan te kunnen, maar kan ook in huis worden geplaatst. 

PU-gietvloer

Een PU-gietvloer is in allerlei kleuren te krijgen. Voor de Scandinavische woonstijl is het passend om een lichte en/of natuurlijke tint te kiezen. De voornaamste voordelen zijn dat de vloer niet scheurt en kleur-  en slijtvast zijn. 

Minerale gietvloer

Deze gietvloer is gemaakt van natuurlijke materialen, waarmee een levendige uitstraling kan worden gecreëerd. Dit natuurlijke aspect past dus ook goed in je Scandi-huis.

Betonnen vloer

Als je een stoere twist aan je Scandinavisch ingerichte woning wilt geven, is beton een goede optie. Hier kunnen scheuren in ontstaan, wat hem eigenlijk een nog stoerdere look geeft.