Ben je op zoek naar nieuwe verlichting in je woning of kantoor, dan is het led paneel 60×60 4000k een uitstekende keuze. Dit paneel heeft standaard afmetingen die ook voorkomen in de systeemplafonds in Nederland, wat betekent dat je je huidige tl armatuur of de plaat simpelweg vervangt met een led paneel. Led zelf heeft een groot aantal voordelen en de 4000k versie wordt vaak omschreven als productie verhogend en zeer breed toepasbaar. Wil je meer weten over het led paneel 60×60 4000k, lees hier dan verder over de toepassingen, de voordelen en de opties.

 

Waarvoor gebruik je het led paneel 60×60 4000k?

Er zijn een aantal omstandigheden waarin het led paneel 60×60 4000k een perfecte keuze is.

  •       Allereerst is het belangrijk dat je systeemplafond uit platen van 60×60 centimeter bestaat. Dan is het led paneel het makkelijkst te installeren en dit is één van de standaard afmetingen in Nederland. Bevat jouw systeemplafond platen met andere afmetingen, dan kies je dus een ander led paneel.
  •       Aan de waarde 4000k zie je hoe fel het licht is en dit wordt omschreven als helder en wit licht. Het bevindt zich tussen daglicht en kunstlicht in. Er is een zachtere versie verkrijgbaar (3000k) en een fellere versie (6000k). Over het algemeen is het led paneel 60×60 4000k geschikt voor bijna alle ruimtes.
  •       Voorbeelden van ruimtes waarin het 60×60 led paneel goed tot zijn recht komt zijn scholen en kantoren, zwembaden, keukens, showrooms en kapperszaken. Het is ook een ideaal paneel om als hoofdverlichting te gebruiken in huis.

 

De installatie

Het is erg gemakkelijk om het led paneel 60×60 4000k te installeren. Omdat het standaard afmetingen heeft, verwijder je de huidige plaat of armatuur in je systeemplafond en vervang je deze voor het led paneel. Vervolgens sluit je de panelen aan op een omvormer en je bent klaar. Doe je dit liever niet zelf, dan kan een specialist al je led panelen vaak binnen een dag plaatsen en aansluiten.

 

Led panelen in huis

Led panelen worden veel gebruikt in openbare ruimtes en kantoren, maar ook thuis kun je deze laten installeren. Je hebt dan een verlaagd plafond nodig waar het led paneel 60×60 4000k kan worden geplaatst. In een woning is de 4000k versie van het paneel ideaal als hoofdverlichting in ruimtes waar je soms goed moet kunnen zien, zoals in de keuken, in een kantoor of boven de eettafel. Zoek je een led paneel waarmee je thuis sfeerverlichting kunt creëren, dan kies je voor een led paneel 3000k. Dat licht wordt omschreven als warm en wit en staat bekend om de warme uitstraling.

 

De voordelen van led

Kies je voor een led paneel 60×60 4000k, dan profiteer je van alle voordelen die led met zich meebrengt. Led is zuinig, dus je bespaart op je energierekening. Het gaat ook erg lang mee en vervanging is veel minder snel nodig. Led verlichting is efficiënt en duurzaam en is de beste optie als je zoekt naar een milieuvriendelijke manier van verlichten.