Een traplift wordt vaak in een woning geplaatst, omdat een bewoner slecht ter been is. Het biedt vaak de mogelijkheid om (langer) in een woning te blijven. Maar wat zijn de kosten van de aanschaf en plaatsing? Is mijn woning of trap geschikt voor een traplift? Hoe lang duurt het om de lift te installeren? En wat zijn de alternatieven? U leest het in dit artikel.

Kosten

Een belangrijk punt voor veel mensen betreft de kosten. Bij een simpele traplift op een rechte trap moet je denken aan zo’n €2.000 à €3.500. Vaak bevatten trappen echter een bocht. Dit verhoogt de kosten. De kosten voor een simpele traplift variëren dan ongeveer tussen de €4.800 en €7.000. Afhankelijk van extra opties kan de prijs nog hoger uitvallen. Een traplift is dus even een investering, maar het alternatief, verhuizen, kost ook geld en vooral moeite. Helemaal als uw woning verder nog helemaal aan uw wensen voldoet, is een traplift wel een fijne oplossing. Het is raadzaam om de kosten van trapliften te vergelijken op Liftoffertes.be

Geschiktheid van uw woning

Bijna elke trap is geschikt voor een traplift. Er zijn verschillende manieren waarop een traplift kan worden geplaatst, bijvoorbeeld in de binnen- of buitenbocht van de trap. Er is dus bijna altijd wel een mouw aan te passen. 

Duur van de plaatsing

Het fijne van een traplift is dat hij vrij gemakkelijk te installeren is. Er zijn geen ingrijpende bouwkundige wijzigingen nodig. Een monteur heeft vaak maar een paar uur werk, waarna u uw lift direct in gebruik kunt nemen.

Alternatieven

Zoals we al eerder zeiden, is verhuizen vaak een alternatief voor de aanschaf van een traplift. Maar als u iets luxers wilt dan een traplift, is een huislift een optie. Dit kost meer geld en de verbouwing is een stuk complexer, maar dan heeft u wel een echte lift en maximaal wooncomfort. Hier vind u meer informatie over huisliften

 

Afbeelding is afkomstig van Thyssen via Wikimedia Commons.