Stoere geitenhuid kopen met unieke patronen

Je komt ze veel tegen: dierenvachten en – huiden. Ook een geitenhuid kopen wordt steeds populairder. Leuk voor over de bank, of gebruik het als vloerkleed. Omdat iedere huid uniek is (want ook iedere geit is uniek) heeft u echt een origineel exemplaar in huis. U kunt dus nooit dezelfde geitenhuid in een ander interieur tegenkomen. In dit artikel geven we je inspiratie waar je de huid zoal kunt leggen in je huis voor decoratie. Ook lees je hoe je de geitenhuid zo goed mogelijk onderhoudt.

 

Natuurlijk geitenhuid kopen voor elke plek in (of om) huis

Van de slaapkamer tot de veranda en van de keuken tot de woonkamer. Een natuurlijk 100% echt geitenhuid kun je alle kanten mee op. Door de unieke kleuren en patronen geeft het elke ruimte extra warmte, knusheid en gezelligheid. De stoere huiden passen dan ook werkelijk overal. Denk je na een tijd dat de huid niet meer zo goed dat zijn recht komt in de woonkamer? Dan pak je het in een handomdraai op en leg je het op een andere plek. Of je bent er zo’n fan van geraakt dat je nog een tweede geitenhuid wilt kopen. Dat kan ook.

 

Kenmerken van een geitenhuid

Geitenhuid kun je dus in tal van varianten kopen. De een subtiel gevlekt, de ander is egaal met diverse bruintinten. Geen huid is dus gelijk en dat geeft iets unieks. Verder is een geitenhuid heel mooi glad in de haren en valt het leer erg soepel.

 

Heb je eerder een dierenvacht in huis gehad en ben je bang dat ook deze geitenhuid gaat verharen? Dan kunnen we je geruststellen. De stofzuiger hoef je dus minder vaak tevoorschijn te halen.

 

Diervriendelijke restproducten

Alle geitenhuiden zijn natuurlijk en 100% diervriendelijk. Dat wil zeggen dat er geen geit geslacht wordt omwille van de huid of het vacht. Wel omwille van hun vlees. En in plaats van de huid dan maar weg te gooien, krijgt het toch op deze manier een mooie functie.

 

Het looien van de huid gebeurt ook op een natuurlijke en milieuvriendelijke manier. Chemische middelen komen er niet aan te pas. Looien houdt in dat de huid wordt geconserveerd zodat het de natuurlijke eigenschappen behoudt. Dat geldt voor geitenhuiden als ook voor rendieren of koeienhuiden.

 

Geitenhuid onderhouden

Zoals met alles wat je gebruikt, moet je ook een geitenhuid regelmatig onderhoud bieden. Dat komt de levensduur en de kwaliteit van de huid ten goede. Het houdt het fris, schoon en je hebt er veel langer plezier van. Een paar tips:

 

  • Lucht de huid regelmatig. Bijvoorbeeld buiten op een wasrekje of over een tuinmeubel
  • Klop de geitenhuid regelmatig buiten even uit
  • Wil je stofzuigen? Doe dat dan op de laagste zuigkracht. Zuig met de haren mee
  • Hoe minder druk op de huid, des te beter het is. Dus niet borstelen of schrobben.
  • Was de huid niet uit. Zeker niet in de wasmachine en laat de geitenhuid ook niet stomen
  • Vuil en vlekken? Dep het dan direct droog met een droge doek.